8., 9. r_Skupnosti, ki podpirajo mlade – Izmenjava v Sloveniji

Nazadnje spremenjeno 22.4.2022 , ob 12:04 Urejal: Anja Knežević

1. DAN

Včeraj ob poznih večernih urah so v Brežice prispeli naši prijatelji iz Romunije. Sprejeli smo jih s tradicionalno GOLICO!! 

Danes smo ves dan preživeli v Brežicah in ga dobro izkoristili za spoznavanje drug drugega. S prijetnim sprehodom in ogledom Brežic smo končali današnje dejavnosti. Utrujeni od napornega dneva bomo danes odšli v posteljo zgodaj.

2. DAN

Danes smo se odpravili v naš domači kraj Litija.

V dopoldanskem času smo kuhali tradicionalne jedi obeh držav, popoldne pa smo raziskovali Litijo. Za večerjo smo se odpravili k družini  učenke, ki sodeluje pri izmenjavi.

3. DAN

Današnji dan smo začeli s poučnim in zanimivim predavanjem o Sloveniji, ki ga je pripravila učiteljica Tjaša Lemut Novak.

Po predavanju smo se z avtobusom odpravili v Ljubljano, kjer smo si prvo ogledali stari del Ljubljane, nato odšli na kosilo, potem pa na željo učencev še bowlati  v Woop. Nato smo se odpravili nazaj v šolo kjer smo organizirali prvi mednarodni šolski ples. Vsi učenci so na plesu neizmerno uživali in bi ga z veseljem ponovili. V poznih urah smo se vrnili nazaj v Brežice. 

4. DAN

Danes smo se zgodaj zjutraj odpravili na Bled.

Kmalu po prihodu smo se povzpeli na Ojstrico (611 m), ki ponuja enega lepših pogledov v Sloveniji in najlepši pogled na Bledu z zasneženimi Karavanami v ozadju. Nato smo se ob obali jezera sprehodili do restavracije kjer smo imeli kosilo. Dan smo nadaljevali v Bohinju kjer smo občudovali lepoto narave in krepili timski duh z vožnjo s kajaki. Potem smo se z avtobusom odpravili nazaj v Brežice. 

Objavljeno: 17 aprila 2022 , Avtor: Anja Knežević