Mednarodno tekmovanje iz računalniškega mišljenja – Bober 2022/23 (Anja Knežević)

Nazadnje spremenjeno 31.8.2022 , ob 7:10 Urejal: alenka.zupancic

Bober je mednarodno tekmovanje iz računalniškega mišljenja, namenjeno osnovnošolcem od drugega razreda naprej in srednješolcem. Njegov namen je povečati zanimanje učencev za računalništvo. Pokazati jim želimo, da računalnik ni le orodje za komuniciranje, brskanje po spletu, urejanje besedil ter poslušanje glasbe in gledanje filmov. Računalnik je neizčrpen vir zanimivih logičnih problemov, zaradi katerih računalnikarju ni nikoli dolgčas.

Na tekmovanju spoznajo področje na zabaven in poučen način. Tekmovalna vprašanja se navezujejo na algoritmično razmišljanje, logično sklepanje in razvoj spretnosti za reševanje problemov. Udeleženci spoznajo, da je razmišljanje in ustvarjalno reševanje problemov zanimivo in zabavno.

Organizator tekmovanja za Slovenijo je ACM Slovenija v sodelovanju z univerzami v Ljubljani, Mariboru in Kopru. Šolsko tekmovanje je vsako leto organizirano v novembru. Najboljši tekmovalci se uvrstijo na državno tekmovanje v januarju.

Tekmovanje je namenjeno učencem od 2. do 9. razreda osnovne šole, ki jih zanimajo različne teme s področja računalništva oz. informatike. Poudarek ni na programiranju in poznavanju tehničnih podrobnosti, pač pa na širši tematiki in reševanju problemov s tega področja.

Šolsko tekmovanje bo potekalo od 7. do 18. novembra 2022.

Državno tekmovanje (samo za 6.-9. razred) bo 7. januarja 2023 v Ljubljani.

Več informacij o tekmovanju

Objavljeno: 30 avgusta 2022 , Avtor: Anja Knežević