MŠ_Obisk učiteljice Nataše iz III. osnovne škole Bjelovar in terapevtske psičke Lune

Avtor: | 4. 02. 2024 | Projekti, Zgodilo se je

V četrtek, 1. 2., in v petek, 2. 2. 2024, smo na Osnovni šoli Gradec v okviru eTwinning projektov Od tradicije do modernosti skozi ples (Od tradicije do suvremenosti kroz ples) in S terapevtskim psom skozi domovino (S terapijskim psom kroz zavičaj) gostili učiteljico 2. razreda Natašo Brekalo iz III. osnovne škole Bjelovar in njeno terapevtsko psičko Luno.
Nataša je učiteljem na konferenci predstavila svoje delo. S terapevtsko psičko Luno sta aktivno sodelovali pri učenju in zapisu besed prvošolcev, z drugošolci sta ponavljali računanje do 100, tretješolci pa so z Luno in Natašo telovadili, jima razkazali mesto in ju naučili ljudski ples. Učenci 1. triade so se naučili tri slovenske ljudske plese, ki so jih predstavili Nataši in Luni.
Luna in Nataša sta se “v živo” srečali tudi z učenci 4. b, ki so v lanskem šolskem letu sodelovali v skupnem projektu ” Igra, učenje i ćitanje uz terapijskog psa” in za projekt prejeli evropski znak kakovosti. Srečanja so se resnično razveselili, Luna pa se je razveselila tudi avtoportretov, ki so ji jih podarili učenci 4. a, in z veseljem sodelovala pri urah ponavljanja ulomkov s šestošolci.
Natašin in predvsem Lunin obisk je v učilnice prinesel obilo veselja. Prav gotovo sta gostji pustili sledi. Naše sodelovanje z njo in učenci 2. c se bo nadaljevalo v eTwinning projektih.

Dostopnost