MŠ_ Področno prvenstvo v nogometu mlajših učencev

Avtor: | 19. 04. 2024 | Zgodilo se je

Z učenci OŠ Gradec smo se udeležili področnega prvenstva v nogometu mlajših učencev na OŠ Litija. Po dolgoletnem zatišju, ko več kot desetletje turnir mlajših učencev
(starostna kategorija pod 13 let) v Zasavju ni zaživel, je letos le-ta potekal že drugo leto zapored. V odlični organizaciji OŠ Litija in v zelo lepo napolnjeni dvorani je bilo res lepo igrati, za učence pa je bil to zelo lep in nepozaben dogodek. Na turnirju so nastopile 4 osnovne šole in kar pet ekip. Šola organizatorica je imela prijavljeni kar dve ekipi (ekipo učencev 6. razreda in ekipo 7. razreda).
Poleg OŠ Litija in OŠ Gradec sta nastopili še OŠ Trbovlje in OŠ NHR Hrastnik.
Organizator je ekipe razdelil v 2 skupini. Šola Gradec je bila v skupini z OŠ Litija (6. razred) ter OŠ NHR Hrastnik.
Turnir smo otvorili s tekmo z domačo ekipo in prvo tekmo gladko izgubili s kar 4 : 0. Ko smo na drugi tekmi proti NHR Hrastnik po le nekaj minutah že zaostajali, priznam,  da tudi spodaj podpisani mentor nisem verjel v napredovanje iz skupine, kaj šele v končni izplen v obliki zmagoslavja. K sreči sem bil tisti trenutek v hudi zmoti, in kot sem na koncu ugotovil, je imela ekipa karakter in željo. Fantje so se res borili do zadnjega diha, na kar sem bil ob koncu turnirja še posebej ponosen.
Drugo tekmo  v skupini smo naposled dobili s 5 : 3 in se kot drugouvrščena ekipa uvrstili v polfinale, v katerem smo se pomerili z OŠ Trbovlje.  V zelo izenačeni tekmi s polno lepimi priložnostmi na obeh straneh smo na koncu videli le en zadetek – in to na strani OŠ Gradec za končno zmago 1 : 0.
Sledil je veliki finale in repriza prve tekme. Še enkrat smo se pomerili z domačo OŠ Litija. Za nameček smo se podobno kot v prvi tekmi tudi v tej hitro znašli v zaostanku. Tokrat je bila naša ekipa osredotočena, nepopustljiva in konec koncev srečnejša. Veliki finale smo po preobratu dobili z rezultatom 2 : 1 in tako v zrak simbolično dvignili pokal, ki bo za vedno krasil vitrino naše šole. Spomini na zmagoslavje pa zagotovo še lep čas ne bodo zbledeli.
Področni prvaki v kategoriji mlajših učencev so postali:
– Gaj Uršič (kapetan ekipe),
– Sven Pantić (vratar ekipe),
– Valentin Godec Derzič (vratar ekipe),
– Maks Godec,
– Oskar Režek,
– Mark Eltrin,
– Andraž Zajc,
– Anže Knežević,
– Val Benčič.
Iskrene čestitke nastopajočim učencem.
Mentor nogometa na šoli: Matej Bajde
Dostopnost