Svetovni dan glasu

Avtor: | 17. 04. 2024 | Nekategorizirano, Zgodilo se je

16. april je dan, ki je posvečen najbolj popolnemu inštrumentu – našemu glasu.

Dober glas seže v deveto vas. Mali in veliki pevci OŠ Gradec se trudimo, da dober glas OŠ Gradec izven naših zidov širimo tudi s pesmijo. Vsak od  osmih pevskih zborov, ki delujejo na podružničnih in matični šoli, intenzivno sodeluje s krajem, z veseljem pa stopijo tudi na kakšen nov oder.

Pevci MPZ MŠ OŠ Gradec so letos svoj glas predstavili javno že nekajkrat: pevsko sezono so otvorili 24. novembra na koncertu z Evo Boto, nato pred polno jedilnico poslušalcev zapeli nekaj božičnih v spremljevalnem kulturnem programu  novoletnega sejma, januarja so s pesmijo razveseljevali upokojene zaposlene naše šole, v čast generalu in pesniku Rudolfu Maistru pa so se naučili noviteto Kralj Matjaž, ki so jo predstavili na Maistrovem popoldnevu 5. 4. 2024. Čaka nas še tradicionalni koncert OŠ Gradec poje, na katerega vabimo 23. 5. 2024 v Kulturni center Litija.

Petje je sicer najbolj sistematična oblika razvijanja vokala, vendar pa prav vsak izmed nas, pevec ali nepevec, želi biti slišan, zato si na OŠ Gradec prizadevamo, da se sliši glas vsakega učenca.

Dostopnost