Učenje za življenje – od mladosti do modrosti 2023/2024

Avtor: | 5. 11. 2023 | Projekti

 

13. 9. 2023 – Druženje s Košarkarskim klubom Litija

Člani Košarkarskega kluba Litija so v šolski telovadnici učencem predstavili igrivo košarko. Želeli so prikazati, da je igriva košarka zabavna, in povabili učence k vpisu na njihove treninge. Učenci so se skupaj z njimi in njihovo maskoto Lipkom preizkusili na raznovrstnih poligonih in se pri tem zabavali.

[easy-image-collage id=48979]

Projekt Učenje za življenje – od mladosti do modrosti bo za učence 4. in 5. razreda na matični šoli potekal že tretje šolsko leto. Glavni cilji projekta so medgeneracijsko povezovanje, učenje drug od drugega, izboljševanje samopodobe, odgovornosti, strpnosti, potrpežljivosti, empatije in izkustvenega učenja. Generacije živimo skupaj kot razširjena družina; otroci, mladina in odrasli se srečujemo v vsakdanjem življenju, v socialnem okolju, zato se mladi zavedamo, da se največ naučimo iz zgledov, torej morajo biti le-ti dobri in lepi.

Sodelovali bomo z lokalno skupnostjo, Občino Litija, Društvom Univerze za tretje življenjsko obdobje Litija in Šmartno, Društvom Lila, Knjižnico Litija, Mladinskim centrom Litija, Razvojnim centrom Srca Slovenije ter Domom za starejše občane Litija. Izvedli bomo tudi medgeneracijsko povezovanje med razredi. Mlajši učenci se bodo učili od starejših ter starejši od mlajših.

 

Dostopnost